KS op Social Media
- All
Terwijl grote organisaties als Meta hun DEI-programma’s stopzetten en er wereldwijd druk staat op inclusie-initiatieven, kiest Zorggroep Korian er bewust voor om te investeren in een toekomst waarin iedereen zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelt. En dat vraagt méér dan een checklist of een workshop – dat vraagt een gedragen cultuurverandering.
Samen met bewoners, families, medewerkers en leidinggevenden gingen K&S-adviseurs Joep Schuermans en Maggelien Lambrechts aan de slag in hun Brusselse woonzorgcentra. Van jamsessies rond persoonlijke verhalen tot gesprekken over wat ‘erbij horen’ écht betekent.
Lees meer over hun aanpak in de blog:
👉 https://lnkd.in/e3jJ2987
#inclusie #diversiteit #zorg #organisatiecultuur #leiderschap #inclusiefwerken #mensgerichtwerken #veranderingWat maakt iemand goed in zijn vak? Welke situaties vragen om vakmanschap, ervaring en de juiste aanpak? En hoe kun je dát als uitgangspunt nemen bij bijvoorbeeld het ontwerpen van leertrajecten? De critical incidents-methode helpt om precies die momenten te identificeren waarin professionals het verschil maken.
Bij het ontwerpen van leertrajecten wil je scherp krijgen wat mensen in hun werk écht nodig hebben. Een klassieke aanpak is het in kaart brengen van alle taken binnen een functie. Maar dat leidt al snel tot een lange lijst, waarin de kern van het werk verloren gaat. Niet elke taak is immers even cruciaal, en soms zit het onderscheidend vermogen juist in hoe iemand iets doet, niet alleen wat diegene doet.
De critical incidents-methode pakt dit anders aan. In plaats van te focussen op een volledige taakomschrijving, breng je samen met professionals in beeld welke situaties echt bepalend zijn in hun werk. Situaties waarin de uitstekende beroepsbeoefenaar zich onderscheidt van de gemiddelde. Wat doet deze persoon op zo’n moment precies? Welke kennis, vaardigheden en houding komen daarbij kijken? Deze methode draait om het verzamelen en analyseren van kenmerkende beroepssituaties.
De methode is breed inzetbaar, bijvoorbeeld bij:
- het ontwerpen van leertrajecten;
- het opstellen van functieprofielen;
- het inventariseren van succes- en faalfactoren;
- het formuleren van een succesvolle strategie.
Door samen in gesprek te gaan over de bepalende werksituaties, ontstaat niet alleen inhoudelijke scherpte, maar ook een gedeeld begrip van wat het vak inhoudt. Dit maakt het een krachtige tool voor zowel leren als samenwerking.
Aan de slag?
👉 Mariel Rondeel heeft onze handout over de critical incidents-methode in een nieuw jasje gestoken. Download de handout hier: https://lnkd.in/eKxDyRWM
👉 Wil je alle stappen op een rijtje? Download hier de onepager: https://lnkd.in/eBX3shbJThe Open Issue 2025 is out now! The Open Issue has become an annual feature of AI Practitioner, The International Journal of Appreciative Inquiry. It is the one issue that doesn’t have a linking theme for the articles. Instead, authors share their thoughts, their interests and their passions related to Appreciative Inquiry.
This edition features two bilingual articles - one exploring Appreciative Inquiry’s expanding influence in Africa and another offering insights from South America. Contributions span the globe, from North and South America to Africa, from Northern Ireland and Wales to Belgium, showcasing not just the breadth of topics but also the cultural and geographical reach of Appreciative Inquiry. As one author in this issue aptly describes it, Appreciative Inquiry is more than a methodology - it is an Appreciative Paradigm that continues to shape people, organisations and communities worldwide.
👉 More information: https://lnkd.in/ej-5v4TB
👉 Inside The Open Issue 2025: https://lnkd.in/gH_jThW8
Call for articles
Would you like to contribute to AI Practitioner? The editors of the November2025 issue of AI Practitioner, Bernard Mohr and Susan Donnan, which will be on the topic of Regenerative Business: Strengths-Based Approaches to Building a Better World have put out a call for articles. More information and contact details can be found here:
👉 https://lnkd.in/g67rG5iu“Er wordt van je verwacht dat je vooral luistert naar je mensen én dat jij degene bent met een inspirerende eigen visie die daadkrachtig besluiten neemt… hoe gaat dat nou samen?”
Afgelopen week deden Joeri Kabalt en Martijn van Ooijen met een groep leidinggevenden een oefening om samen ‘de oceaan van leiderschap’ in kaart te brengen. De kernvraag daarbij was ‘Wat zeggen ‘ze’ over leiderschap?’ Daarbij steeds meer uitzoomend… in je team, in je organisatie, in de media, in de samenleving? Het resultaat was een flip-over vol – soms tegenstrijdige – verhalen over wat een goede leider zou moeten doen.
Vervolgens gingen ze deze verhalen expliciteren. Wat valt op? Welke mogelijke tegenstellingen zie je? Door je bewust te worden van de impliciete verhalen om je heen en hoe deze op jou en de anderen inwerken, ontstaat ook ruimte om te kiezen. Hoe wil ik me verhouden tot dit verhaal? Wat voor leider wil ik nu eigenlijk zijn? Waar stap ik op in en wat laat ik gaan?
Deze krachtige oefening, geïnspireerd door vakgenoot en narratieve coach Chené Swart, helpt je het ‘water’ waarin je zwemt zichtbaar te maken. Lees hier meer over in de blog 'Wat zeggen 'ze' over leiderschap?'.
👉 https://lnkd.in/eKtWUmv2
Wil je zelf verhalend leren werken? In de lente start weer de leergang Verhalen Veranderen.
👉 https://lnkd.in/d-gEStkc
#leiderschap #verhalendwerken #verhalenveranderenDe komende tijd verzamelen Suzanne Verdonschot en Mara Spruyt verhalen van mensen die in hun organisatie willen vernieuwen. Wat zijn dilemma's en ervaringskennis van deze toekomstbewuste bewegingmakers?
Deze verhalen zijn onderdeel van het open-keukenonderzoek 'Sprankelend vernieuwen in de gevestigde orde'. Naast het opsporen van verhalen, interviewen ze experts en organiseren ze bijeenkomsten om de vondsten te analyseren. Je bent van harte welkom mee te doen!
In bijgaande post deelt Suzanne al een mooi gesprek en de flyer voor het open-keukenonderzoek waarin je meer informatie kunt vinden voor deelname.
FCE Vakmanschap in ontwikkelingVan AI en hybride leren tot het nijpende lerarentekort en de groeiende diversiteit in de klas: de wereld van het onderwijs verandert in hoog tempo. Het is geen geheim dat het onderwijsveld onder druk staat. Hoe houden we de moed erin?
Op deze internationale dag van het onderwijs delen K&S-adviseurs Willemijn de Jong en Niels Seresia, onderwijskundigen en ervaren procesbegeleiders op het gebied van leren, ontwikkelen en innoveren, zes waardevolle inzichten voor een positieve blik op het onderwijs. Wat gaat er wél goed in het onderwijs?
👉 https://lnkd.in/epgtmPST
#dagvanhetonderwijsWerk jij graag met cijfers en heb je sterke administratieve vaardigheden? Wij zijn op zoek naar een financieel administratief medewerker om ons team in Utrecht te versterken! Meer informatie:
Het einde van jaar nadert. Hoe rond jij het jaar af? Lukt het je om ruimte te maken om te reflecteren en terug te blikken? En wat zijn jouw wensen in 2025? Welke ontwikkelingen zie je voor jezelf in je werk of in je privéleven? Waar hoop je op? En hoe kun je daar de eerste stap in zetten? Deze reflectievragen helpen je om terug te blikken en vooruit te kijken.
👉 https://lnkd.in/gNdDA5Jm
✨ Meer inspiratie? ✨
Marijke Boessenkool en Ilse Boersma schreven een blog over 3 manieren om te reflecteren op je loopbaan. Voor als je zin hebt in beweging!
👉 https://lnkd.in/guK6F6a6
Op 12 februari start het ontwikkeltraject ‘Stap in je Loopbaan’. Meer info:
👉 https://lnkd.in/gXXCXeNz
In deze blog van Maggelien Lambrechts vertelt Heidi openhartig over haar ervaringen met werkdruk en hoe loopbaanbegeleiding haar hielp om tot rust te komen en verbinding te maken met haar talenten en ambities.
👉 https://lnkd.in/gr-bjjPn
#reflectievragen #loopbaan #reflectieEen van de uitdagingen bij het begeleiden van reflectiemomenten in het werk, zoals intervisie, is de start. Mensen komen vaak met veel snelheid binnen. Meegenomen uit hun werkpraktijk, waar immers altijd sprake is van een bepaalde haast en tempo. Als het niet goed lukt om te vertragen en rust te vinden heeft dat invloed op de kwaliteit van het reflectieve gesprek.
Vanuit haast is het bijvoorbeeld veel moeilijker om überhaupt een vraag te formuleren: waar ben ik ook alweer nieuwsgierig naar? Wat houdt me bezig? Ook blijven vragen dan sneller oppervlakkig: het laatste incident komt dan ineens centraal te staan, in plaats van bijvoorbeeld een patroon waar je last van hebt.
Ook het proces van vertragen en onderzoeken dat nodig is bij intervisie komt lastiger op gang als mensen nog gehaast zijn. Ze ‘springen’ dan voor je het weet naar oplossingen, bijvoorbeeld.
Alle reden dus om aandacht te besteden aan rust en vertraging bij de start van een intervisiebijeenkomst. In deze blog deelt Sanne Netten een fijne werkvorm die ertoe leidt dat je in korte tijd een waardevolle intervisie kan doen: de Benedictijnse wandeling.
👉 https://lnkd.in/eJ_EuFtv
#intervisie #reflectieGesprekken. We voeren ze de hele dag door. Maar: hoe voer je nou een goed gesprek? Organisatiejournalist Derk van der Pol gaat in 'Koffie en een goed gesprek met...' in gesprek met experts op het gebied van het voeren van goede gesprekken.
In deze vlog (en blog) spreekt Derk met collega Suzanne Verdonschot. Derk nodigt haar uit naar aanleiding van een onderzoek dat ze samen deden bij een zorginstelling. Daar bleek dat feedback zeg maar wel een dingetje was. Ze kwam tot allerlei verfrissende perspectieven en inzichten over hoe je hiernaar kunt kijken. Op zo'n manier dat het zeg maar niet zo'n dingetje meer hoeft te zijn.
👉 https://lnkd.in/e48psWWA
NB. Dit interview heeft Derk eerder opgenomen. Op dit moment is hij niet aan het werk, omdat hij de tijd neemt om te herstellen van een ongeluk. We wensen hem een spoedig herstel en kijken ernaar uit om hem weer te zien zodra hij er klaar voor is! 💪✨Onze oud-student-collega Nadine Planken is werkzaam als PhD onderzoeker bij de Erasmus Universiteit. Ze doen onderzoek naar team job craften en zijn nu op zoek naar duo-collega’s die veel samenwerken. Doe je mee?
👉 Inschrijven kan via: https://lnkd.in/ewbJWwreCollega Niels Heetvelt en Rosa Helmantel besloten een experiment te starten gericht op het werk dat hen energie geeft. Voor Niels was dat 'verhalen verzamelen bij vakgenoten om zo beweging te creëren' en Rosa stelde zich enthousiast beschikbaar als vrijwilliger. Samen gingen ze op zoek naar wat haar drijft en waar ze nog meer van wil.
In deze blog delen ze het gesprek en waar het in essentie op neerkwam: de schoonheid zien in het alledaagse.
👉 https://lnkd.in/eV3PpH4u“Ik heb de uitslag van mijn test, dus ik weet wat mijn talenten zijn. Hartstikke leuk en herkenbaar! En nu?”
Dit is een vaak gehoorde vraag als we in een team met talentontwikkeling aan de slag zijn. Er komt altijd veel energie los om snel door te pakken en direct nog meer gebruik te gaan maken van alle ontdekte talenten. Alleen maar goed nieuws natuurlijk, want dat is natuurlijk het doel! Maar er liggen twee valkuilen op de loer. Die bespreekt Valesca Tobias in deze blog, gevolgd door een tip. Want talententesten kunnen jou en je team wel enorm helpen, als je ze slim inzet.
👉 https://lnkd.in/eqNtCSipBen je een leidinggevende of teamleider in de non-profit sector? En wil je meer verdieping in je manier van leidinggeven?
We zijn ervan overtuigd dat krachtig leiderschap voortkomt uit het benutten van je sterke punten. In dit 2,5 daagse leertraject 'Leergang leiderschap in de non-profit' is er veel aandacht voor de ontwikkeling van jou als leidinggevende en hoe je dat kan integreren in het leiden van je team.
Vragen waarvoor begeleiders Hannes Vanhee en Maggelien Lambrechts je verder graag praktische handvaten willen bieden gedurende het traject:
- Hoe kan je transparant leiding geven?
- Hoe speel je in op de diverse persoonlijkheden binnen je team?
- Hoe draag je zorg voor het welzijn van je medewerker?
- Hoe ga je om met conflicten en uitdagende situaties?
📅 Data: 3 oktober, 7 november, 10 december
📍Locatie: Baarbeekhoeve, België
👉 Meer informatie: https://lnkd.in/etfNeWA8In deze periode waarin veel mensen genieten van vrije dagen en je van een afstand weer even naar je werk kunt kijken, ontstaat er vaak ruimte om te reflecteren op hoe het nu gaat. Doe je de dingen die je belangrijk vindt en waarmee je echt van betekenis kunt zijn? Of word je geleefd door een hoge werkdruk en de regels en procedures van je organisatie?
Deze zomer re-posten we enkele informatieve blogs, die nog steeds actueel en praktisch zijn. In deze blog deelt Ilse Boersma haar gedachten over koers houden en waardengericht werken en leven. “Als je jouw gedrag laat sturen door andermans waarden, kan dit je veel energie kosten en daarmee heb je geen aandacht voor wat wezenlijk is voor jou. Door waarden scherp voor ogen te hebben en daar trouw aan te blijven, kun je beter op jezelf vertrouwen en krachtige keuzes maken. (…)”
👉 Lees de hele blog: https://lnkd.in/eEP6ubrf#08_Bestandsaufnahme_aus_Warnemünder_Sicht.
Unser achter Gast ist Henry Gidom, zwischen Lektorat und Bierbrauerei, zwischen Geschäftseröffnung und Corona, zwischen 'Hopfen un Molt'; mit einer historischen Einschätzung der Lage und in Sorge um die Europäische Idee. Im Gespräch mit Roberto Isberner und Marc Dechmann. Ein Gespräch unter Freunden.
https://www.kessels-smit.de/de/das-neue-normal-die-neue-zusammenarbeit-nach-corona
#DasNeueNormalPodcast
#Zukunft
#Arbeit
#Gesellschaft
#NewWork
#kesselssmit#05 - im Gespräch mit @maikeplath: "über Selbstverantwortung in die Zukunft". „Diese Krise ist doch erst eine zum Lernen!“, „Wie kann es Spaß machen, der Komplexität entgegenzutreten?“ Und „Wie kann ich aushalten, mich all dem differenziert zu stellen?“ https://www.kessels-smit.de/de/das-neue-normal-die-neue-zusammenarbeit-nach-corona
#DasNeueNormalPodcast
#Zukunft
#Arbeit
#Gesellschaft
#NewWork
#kesselssmit💟 Dankbaar voor het mooie intake gesprek bij #federatiewereldvrouwen. ☯️ Hoe maken we van het verschil een kracht? #kesselssmit #lovemyjob #procesbegeleiding
When water meets land. You connect yourself with the surf. She brings you to where the world begins. No history is. #peterbrinkman #kesselssmit #latergram #healingnature #gratitude 📷 @nvanmeeuwen
Sunrise swim #nofilterneeded #backtothesource #kesselssmit
BE - ACT - TELL: een boeiende workshop van @simonkempeneers van @thequickbrownfoxes over onze communicatie #kesselssmit #alwayslearning
Hoe begeleid ik mensen die zorgen voor een ziek kind en die worstelen met hun loopbaan? #loopbaanbegeleiding #kesselssmit #alwayslearning
Onze nieuwe website is online! #kesselssmit
Www.kessels-smit.comBreaking news! Onze nieuwe Kessels & Smit website is er!! Onze website vamps en onze hele team werkten er hard aan!
Kessels & Smit opent mogelijkheden!
#kesselssmit #newwebsite #appeltree #proudtobeKSMein #meetinglove geht definitiv an meine lieben Kolleginnen und Kollegen von Kessels & Smit, The Learning Company. Weil sie mich immer wieder inspirieren, herausfordern zu wachsen, ich immer wieder lerne. Und es einfach Spaß mit ihnen macht. Und es mein professionelles Zuhause ist.
Passend am heutigen Tag der Challenge eine Telko, die den töchterlichen Mittagsschlaf um einiges an Zeit übertroffen hat. Da musste dann irgendwann halt auch mal gefüttert werden.
Dankbar, dass das mit Euch möglich ist!
#digitalefrauenchallenge #KesselsSmit
Foto: courtesy of Tina Gadow#facetime met #groningen #dccompany #kesselssmit #verandersom
Wat zijn dingen die jij zou doen, moest je geen enkele angst hebben? #kesselssmit #lovemyjob
Een onveilig klimaat met een gebrek aan vertrouwen en onuitgesproken conflicten binnen een internationaal salesteam vroegen om een resolute interventie. Er werd een intensief coachingtraject opgezet waarbij K&S-adviseur Sofie Hendrikx dat salesteam stap voor stap begeleidde naar een gezond werkklimaat en een nieuw fundament voor samenwerking. Spanningen werden bespreekbaar gemaakt, het vertrouwen hersteld en de diversiteit binnen het team omgevormd tot een bron van kracht.
In dit interview vertelt Paul De Weert, VP Sales Europe van Cordstrap, over de uitdagingen van dit coachingtraject en de impact ervan op het team en de organisatie.
👉 https://lnkd.in/eVTJPVzY
#teamcoaching #gezondwerkklimaatWelke werkvorm je ook toepast bij intervisie: vragen zijn het sleutelingrediënt. Zeker in het begin kunnen mensen het nog best ingewikkeld vinden om goede vragen te stellen. Ze vragen bijvoorbeeld veel uit over de inhoud van de casus en minder over de persoon die de casus inbrengt. Of de vragen zijn onbedoeld gesloten of zelfs suggestief: ‘heb je al geprobeerd het uit te leggen aan je collega?’
Goede vragen stellen is iets dat een groep kan leren. Litty van der Wal: "In mijn ervaring zijn mensen daar vaak heel gemotiveerd voor. Ook omdat het gaat om een vaardigheid die in veel andere situaties helpend kan zijn. Daarom investeer ik bij het begeleiden van intervisie ook in het leren stellen van goede vragen. Bijvoorbeeld door wat uit te leggen over het verschil tussen open en gesloten vragen. Of door te werken met intervisiemethodieken die ruimte laten voor het puzzelen op vragen."
In deze blog deelt Litty een van haar favoriete werkvormen in dit verband: de vragenronde.
👉 https://lnkd.in/ed9NpwywNa vier jaar in een sterk groeiende KMO voelde Ellen dat het tijd was om haar professionele pad te herbekijken. Haar interesse in duurzaamheid groeide, en met de hulp van loopbaanbegeleider Maggelien Lambrechts vond ze het zelfvertrouwen om een volgende stap te zetten in haar carrière. In deze blog deelt Ellen hoe loopbaanbegeleiding haar de nodige inzichten gaf en haar hielp een toekomst uit te stippelen die écht bij haar past.
👉 https://lnkd.in/e7Y9xd_C
#loopbaanbegeleidingHet initiatief 'Leiders van de Toekomst' is alweer een aantal jaar onderweg. Op dit moment ontwikkelen Mara Spruyt, Marieke Grondstra, Ilse Boersma en Niels Heetvelt volop nieuwe initiatieven.
Zo organiseren ze dit jaar bijvoorbeeld een aantal activiteiten rondom:
🌱 Werk maken van betekenisvol werk: jouw loopbaan als leider
van de toekomst
🌱 Sprankelend vernieuwen in de gevestigde orde: een onderzoek naar dilemma’s en ervaringskennis van toekomstbewuste bewegingmakers
🌱 Toekomstbewust handelen in de alledaagse werkpraktijk
In deze nieuwsbrief lees je er meer over én nodigen we je uit om mee te doen.
👉 https://lnkd.in/eWbTQpBW
#leidersvandetoekomstDe komende tijd verzamelen Suzanne Verdonschot en Mara Spruyt verhalen van mensen die in hun organisatie willen vernieuwen. Wat zijn dilemma's en ervaringskennis van deze toekomstbewuste bewegingsmakers?
Deze verhalen zijn onderdeel van het open-keukenonderzoek 'Sprankelend vernieuwen in de gevestigde orde'. Naast het opsporen van verhalen, interviewen ze experts en organiseren ze bijeenkomsten om de vondsten te analyseren. Je bent van harte welkom mee te doen!
In bijgaande post deelt Suzanne al een mooi gesprek en de flyer voor het open-keukenonderzoek waarin je meer informatie kunt vinden voor deelname.
FCE Vakmanschap in ontwikkelingSta je voor een leeruitdaging binnen je organisatie en weet je niet waar te beginnen? Het achtveldenmodel is een handig kader dat helpt bij het onderzoeken van leervragen. Het model, ontwikkeld door Joseph Kessels, biedt (denk)stappen en activiteiten om een leervraag, thema of opgave te analyseren voordat je met een ontwerp aan de slag gaat. Zo creëer je een leerproces dat écht bijdraagt aan je organisatiedoelen.
Het achtveldenmodel biedt een handvat voor het beantwoorden van twee centrale vragen:
🔍 Wat wil je bereiken?
Bij deze vraag gaat het erom dat je als adviseur of ontwerper, samen met betrokkenen, een organisatiedoel vertaalt in een effectief leertraject.
🔍 Wanneer ben je tevreden?
Bij deze vraag gaat het ook om het in samenhang beantwoorden van een aantal vragen, maar dan in omgekeerde volgorde: leiden de leersituaties tot een leerproces, waarvan de resultaten overeenkomen met de noodzakelijke bekwaamheden? En kunnen medewerkers met deze bekwaamheden hun functioneren zodanig beïnvloeden dat de werksituatie is veranderd en de gewenste impact op het oorspronkelijke organisatiedoel is gerealiseerd?
Wat levert het op?
Het achtveldenmodel helpt je om een vraagstuk grondig te analyseren. Het zorgt ervoor dat het leerproces leidt tot de gewenste resultaten: deelnemers ontwikkelen de juiste bekwaamheden, passen deze toe in hun werk en dragen zo bij aan het behalen van organisatiedoelen.
Daarnaast levert het model ook een waardevol leerproces op voor alle betrokkenen. Door samen na te denken over de invulling van het model, komen vaak verborgen inzichten naar boven over de richting van de organisatie, het gewenste werkgedrag en wat als ‘goed’ wordt beschouwd. Deze gezamenlijke reflectie draagt bij aan een gedeelde visie op de toekomst en de stappen die nodig zijn om daar te komen.
Aan de slag
👉 Mariel Rondeel en Erik Deen hebben onze handout over het achtveldenmodel in een nieuw jasje gestoken. Download de handout hier: https://lnkd.in/eDMY-iZm
👉 Wil je alle vragen op een rijtje? Download hier de onepager: https://lnkd.in/eEq3evEw
👉 Nog een stapje verder? In de FCE Leergang Adviseren & Ontwerpen voor Leren in Organisaties versterk je alle bekwaamheden die je nodig hebt voor een gedegen advies- of ontwerprol op het gebied van Learning & Development of HRD. https://lnkd.in/eJbq-33
✨Heb jij goede ervaringen met het achtveldenmodel?✨ Deel ze in de comments. We vinden het heel leuk om van je te horen!Hoe kun je leerinterventies zo ontwerpen dat mensen niet alleen iets te weten komen of hun vaardigheid ontwikkelen, maar dat ze het ook werkelijk durven doen in de praktijk? Dat ze in actie komen op het moment dat het er op aankomt?
Suzanne Verdonschot en Diede Stevens organiseren op vrijdag 7 maart van 9.30-12u een online sessie waarin deze vraag centraal staat. Het is een interactieve bijeenkomst waarin je meer leert over de impact van leertrajecten: wat het is, hoe je zicht op de impact kunt krijgen en hoe je die kunt versterken.
Iedereen die nu het boek Impactonderzoek aanschaft, kan gratis deelnemen.
Meer informatie?
👉 Lees de blog: https://lnkd.in/e_iQ7Seb
👉 Download de flyer: https://lnkd.in/ea-YkzYD
👉 Inschrijven: https://lnkd.in/dG7FJbX
#impact #leertrajectenWanneer we kijken naar veel van de huidige leiders in onze maatschappij zien we de gevolgen van een doorgeschoten mannelijke leiderschapsstijl met focus op macht, controle en prestaties. Het roept de vraag op: zou de wereld er anders uitzien als vrouwelijke energie een grotere rol speelde? Niet als tegenstelling, maar als aanvulling. Deze balans is niet alleen relevant op het wereldtoneel, maar ook binnen bedrijven en organisaties.
K&S-adviseur Sofie Hendrikx werkt elke dag met teams en leiders in organisaties vanuit de overtuiging dat echte verandering begint bij bewustwording. Ze reflecteert in dit opiniestuk op het herstel van de balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie, waarom dit zo cruciaal is in onze huidige wereld en hoe bewustwording hiervan op de werkvloer een eerste stap kan zijn naar een gezondere, duurzamere manier van samenwerken en leven.
👉 https://lnkd.in/eGYd5TPe
#leiderschapsstijl #bewustwordingHoe leren we onszelf en elkaar beter kennen, zodat we kunnen samenwerken op een manier die ieder teamlid optimaal in zijn of haar kracht zet? Als teamcoach krijgt Niels Seresia deze vraag regelmatig. Het klinkt eenvoudig, maar in de praktijk blijkt het vaak een uitdaging. Waar liggen de talenten van ieder teamlid, en hoe krijg je daar zicht op?
Patrick Lencioni, bekend van zijn werk rond de pyramide van teamwerk, heeft een denkkader ontwikkeld dat Niels enorm nuttig vindt: de ‘Six Types of Working Genius’. De gedachte erachter is eenvoudig, maar juist daardoor zeer effectief. Het model van Lencioni draagt bij aan verhoogde productiviteit en efficiëntie in een team doordat iedereen in zijn kracht en energie kan werken. Succesvol teamwork vraagt om verschillende soorten bijdragen of intelligenties, en Lencioni onderscheidt er zes.
In deze blog legt Niels de talenten uit, hoe ze samenwerken versterken en deelt hij praktische tips om hiermee aan de slag te gaan in jouw team.
👉 https://lnkd.in/ewiRhRAk
#teamontwikkeling #talenten"Eigenlijk doen wij in ons werk vrij weinig aan try-outs. Meestal adviseren, vergaderen en onderhandelen wij gelijk ‘voor het eggie’. Soms met succes, maar vaak ook niet. Eduardo Briceño noemt dit de performance paradox. Door ons alleen te richten op de prestatie, lijden onze prestaties er juist onder. Presteren heeft namelijk een andere intentie dan leren.
Daarom is Briceño voorstander van het inrichten van leerzones. Dit zijn momenten in ons werk waarin we dingen uitproberen met als doel ervan te leren. Met een leerzone geven we onszelf dus ruimte om te experimenteren en te groeien in ons vak. Door het bewust afwisselen van momenten van leren en momenten van presteren komen we uiteindelijk tot prestaties van hoog niveau. (...)"
Lees hier de hele column én ga gelijk aan de slag met de tool 'bouw je eigen leerzone' van Theo Visser:
👉 https://lnkd.in/e3U__Kb9Intervisie is een effectieve en eenvoudig te organiseren manier van leren, die je kunt inzetten als onderdeel van een programma voor persoonlijke professionalisering of organisatieontwikkeling, of als op zichzelf staande activiteit. We passen het in onze advies- en coachpraktijk dan ook vaak toe. Want naast dat het effectief is, vinden mensen het ook gewoon vaak heel leuk om elkaar te ondersteunen bij lastige vraagstukken. Zo draagt intervisie ook bij aan de onderlinge verbinding tussen collega’s.
Als begeleiders zijn we altijd tijdelijk aan een intervisiegroep verbonden. Heel vaak gaan deze groepen na afloop zelfstandig verder. Met het werkboek 'Aan de slag met intervisie: leren van en met elkaar' willen Rosa Helmantel, Ilse Boersma, Maddeleine Bongers - Berendsen en Saskia Tjepkema daarbij een handvat bieden.
👉 Download 'm gratis: https://lnkd.in/e4JjB8S4
Je vindt in het werkboek:
✨ een overzicht van belangrijke uitgangspunten en succesfactoren voor intervisie. Wat is het en hoe werkt het?
✨ een aantal intervisiemethoden die we zelf vaak inzetten, met een beknopte uitleg.
✨ reflectietools die je helpen om je als begeleider of deelnemer goed voor te bereiden op intervisie en er dus het meeste uit te halen.
✨ enkele observaties en ervaringen uit de praktijk van onze begeleiders.
We wensen je veel leesplezier en natuurlijk vooral mooie intervisiegesprekken!
👉 https://lnkd.in/eEaYnjE5
met medewerking van oa Sanne Netten, Litty van der Wal, Ton Ten Broeke, Willemijn de Jong en Hanneke Queens
#intervisie #werkboekHeb jij oog voor detail en werk je graag met cijfers? Wij zijn op zoek naar een financieel administratief ondersteuner (24 uur) om ons team te versterken! 🔍
Wij bieden een uitdagende, veelzijdige baan in een professionele werkomgeving, mogelijkheden om te groeien en betrokken collega’s.
Bekijk de volledige vacature hier en wie weet word jij onze nieuwe collega!https://lnkd.in/eNJCeE7B
#vacature #financieelmedewerker #administratieKun je eens ronddwalen en proberen om je heen te kijken alsof je alles voor het eerst of laatst ziet? Is er iets wat je aandacht trekt, en kun je proberen om dit tien minuten écht te zien, met al je zintuigen?
De afgelopen jaren nodigde Joeri Kabalt met deze vragen regelmatig mensen uit om hun ✨verwonderende ✨ blik aan te zetten – en deze te richten op een grassprietje, weerspiegeling in het water of spinnenweb. 🌱Elke keer verrast het haar weer hoeveel verbinding en inzicht die korte oefening teweeg kan brengen, maar ook hoe ongemakkelijk en lastig dit soms is.
Tien minuten kunnen aanvoelen als een eeuwigheid. Soms omdat je zó opgaat in het observeren, dat je de tijd uit het oog verliest, soms doordat tien minuten niet praten, op je telefoon kijken of in beweging zijn zo ongebruikelijk is, dat de seconden langzaam wegtikken.
Verwondering is het vermogen om ‘het buitengewone in het gewone te zien’. Of het nou het boompje in je achtertuin is of het sluimerende verdriet in de ogen van degene die tegenover je zit. Hoe vaak nemen we de tijd om te pauzeren en om ons heen te kijken? Om op te merken, en de dingen en mensen om ons heen te eren door ze écht te zien? En waarom is dit überhaupt belangrijk?
📖 Joeri schreef hier een artikel over in het Tijdschrift voor Coaching: Verwondering als tegengif voor vervreemding. Deze kan je tot 16 september gratis downloaden via deze link: https://lnkd.in/eCe9-sKnDe eerste weken van het schooljaar zijn cruciaal voor de groepsvorming van een klas en om een veilig leerklimaat te creëren. De nadruk ligt op zelfvertrouwen, mijn plaats in de groep, wat maakt me tot wie ik ben.
De leerkrachten van het derde leerjaar in basisschool Sint-Vincentius Buggenhout besloten om tijdens de gouden weken in te zetten op talent. Collega Maggelien Lambrechts hielp hen daarbij door middel van een talentworkshop.
In deze eerder verschenen blog vertelt Maggelien hier meer over en deelt ze twee methodieken die ze gebruikt hebben in de talentworkshop waar je alvast zelf mee aan de slag kan in je klas.
👉 https://lnkd.in/g-ERA5r3Heb je zin om jezelf na de zomer ook verder te bekwamen op het gebied van leren en ontwikkelen?
Meld je dan aan voor de gratis online proeverij van FCE Vakmanschap in ontwikkeling op 11 september: https://lnkd.in/ekURiZTj#07_Das_Nichts_und_der_lustige_Tod.
Martin ist unterhaltsam, quasi auditives Impro-Theater - und ein Denker, der sich den existenziellen Fragen stellt. Eine Folge mit neuen Perspektiven. Martin A. Ciesielski im Gespräch mit Roberto Isberner und Marc Dechmann
https://www.kessels-smit.de/de/das-neue-normal-die-neue-zusammenarbeit-nach-corona
#DasNeueNormalPodcast
#Zukunft
#Arbeit
#Gesellschaft
#NewWork
#kesselssmitIm Gespräch mit unserer wundervollen Kollegin Tina Gadow. Ein Gespräch unter Freunden: „Im sowohl-als-auch denken“. https://das-neue-normal.podigee.io/5-neue-episode
#DasNeueNormalPodcast
#Zukunft
#Arbeit
#Gesellschaft
#NewWork
#kesselssmit22/4/2020, 9.29, Amsterdam #morningwalk #catchupwithcolleague #kesselssmit
🦌Onze safe -of is het brave - space vandaag. Met hoofd, lijf & hart onderzochten we wat het betekent om je veilig te voelen en wat het is om van daaruit moedig je plek in te nemen. 🦌 🍂 In december 2020 gaat ons leertraject safe space- brave space van start. Wil je er graag bij zijn, zet volgende data in je agenda: 2-3-4 december 2020🍂
#kesselssmit #studiosiska #bravespace #safespace #tinyhouse #holdingspace #lovemyjobTijdens een begeleiding van de coaches van #zorgstadhasselt een oude bekende tegenkomen #rinusvandevelde #z33 #uniehasseltgenk #kesselssmit
The ritual deepens. I surrender to the rythm of the mountain as I walk down to the ocean. #morningswim #morningrituals #kesselssmit #nofilterneeded
We got some help today from @iskra_claessens for the #youca19 day. He helped us out at @klm and gives his salary to a good cause. Long live the youngsters who act and make a difference! #kesselssmit
Wil jij ook stage lopen bij ons? Dat kan! We hebben 3 vacatures voor 3 mooie onderzoeksopdrachten. Dus wil jij ervaring opdoen bij een adviesbureau dat zich iedere dag bezighoudt met leren, ontwikkelen en veranderen, reageer dan snel! (Meer info, link in bio) #vacature #studenten #utrecht #stageplaats #onderzoek #stageutrecht #kesselssmit #generatieleren #positiefonderwijs #leerimpact
‘Kessels & Smit opent mogelijkheden.’ Onze nieuwe website is nu online! www.kessels-smit.com #kesselssmit
We hebben n nieuwe website!!#kesselssmit https://www.kessels-smit.com
Blij met mijn nieuwe printscreen 😊Morgen #backinbusiness @kesselssmit met deze mooie achtergrond (thx @canva) als reminder.
Via @supersoul van @oprah opgepikt. Via deze hashtag vind je er meer over -#ifyouknowbetteryoudobetter
#summerinspiration #supersoulconversations #kesselssmit #sunsetinmyoffice #birdhouse #canva #mayaangelouquotes #mayaangelouOnze bewoner Kessels & Smit, heeft een feestje te vieren. Een van hun secretaresses is deze week een jaar in dienst! Gefeliciteerd @singtilly 🎊
#anniversery #1jaarindienst #feestje #bewoner #member #coworking #community #membership #workspace #flexwerken #flexibelwerken #werkplek #kantoor #hotdesk #fixeddesk #office #utrecht #kesselssmit #maliebaan #vergaderlocatie #instagoodAls klanten met goede quotes willen werken... Heerlijk! #qoutes #marktwain #kesselssmit #colour #majority #location
Hoe maak je mensen enthousiast om als vrijwilliger aan de slag te gaan voor jouw initiatief? En hoe zorg je dat je aantrekkelijk blijft voor vrijwilligers die zich al inspannen voor jouw organisatie, zodat je ook in de toekomst een beroep op hen kunt blijven doen? Deze vragen leven op veel plekken in Nederland. Niet alleen bij vrijwilligersorganisaties zelf - ook voor gemeenten is dit een uitdagend vraagstuk. Het lokale bestuur heeft steeds meer verantwoordelijkheden als het gaat om het inspelen op maatschappelijke uitdagingen als sociale inclusie en de stijgende zorgvraag. Het is onmogelijk om al die vragen alleen met de inzet van professionele instanties aan te pakken. Het werk van vrijwilligersorganisaties is een cruciale en onmisbare aanvulling.
Tegelijkertijd is er een landelijke trend waarbij steeds minder mensen zich langdurig als vrijwilliger aan een initiatief verbinden. Zeker voor jongere generaties is dit het geval. Zij willen zich wel inzetten, maar geven de voorkeur aan projectmatige of meer incidentele activiteiten (CBS, 2024). Ga maar na voor je eigen sportclub of buurthuis. Hoe lastig is het tegenwoordig om een nieuwe voorzitter te vinden of de bardiensten structureel rond te krijgen? Al met al stijgt de druk op vrijwilligersorganisaties terwijl het belang van hun maatschappelijke functie almaar toeneemt.
Een Noord-Hollandse gemeente met meerdere kleinere dorpskernen wilde onderzoeken hoe ze vrijwilligersorganisaties kan ondersteunen bij het werven, behouden en ontwikkelen van vrijwilligers, zodat deze hun belangrijke rol in het ecosysteem van de gemeente kunnen blijven vervullen. De projectleider vroeg zich af of ze het onderzoek zo kon insteken dat het de vrijwilligersorganisaties direct zou helpen. Het kost hen immers tijd om mee te doen. Hoe zorg je ervoor dat deelname voor hen de moeite waard is? Ook wilde ze graag voorkomen dat er aan het eind een rapport lag waardoor de bal ineens bij de gemeente zou komen te liggen. Ze zocht een aanpak waarin mensen van elkaar kunnen leren en ideeën konden ontwikkelen waar ze direct mee aan de slag kunnen. Als gemeente wilde men namelijk vooral ondersteunen en versterken.
In deze blog delen Jeroen Hellings, Ilse Boersma en Saskia Tjepkema de aanpak die ze samen met de gemeente ontwierpen, gebaseerd op het gedachtengoed van Appreciative Inquiry - ofwel waarderend onderzoek.
👉 https://lnkd.in/eDCiVjYr
#appreciativeinquiry #waarderendonderzoek'Moraliteit’ bezoekt de werkvloer steeds vaker. Wat vind je bijvoorbeeld van Rutger Bregman’s pleidooi voor morele ambitie, waarmee hij oproept om je talenten bewust in te zetten om ‘iets goeds te doen in de wereld’? Mag je als ambtenaar meedoen aan een protest van Extinction Rebellion op de A12? En hoe is het om als consultant geld te verdienen aan iets als de hersteloperatie van de Toeslagenaffaire? Wat roept dat op? Het zijn morele vragen die niet per se eenduidig te beantwoorden zijn – maar die wel veel meningen oproepen en waar je vanuit verschillende invalshoeken naar kunt kijken.
In deze blog presenteert Martijn van Ooijen een verhalende aanpak als hulpmiddel om hier samen naar te kijken en op te verdiepen.
👉 https://lnkd.in/eR5kW7CN
#moraliteit #moreleambitieSoms heb je van die gesprekken waar je de energie voelt weglekken. Je komt er dan vermoeider uit dan je erin ging. Wat kun je bij een ‘vastloper’ doen om ervoor te zorgen dat het gesprek weer stroomt, zodat je een stap vooruitkomt? Derk van der Pol ging erover in gesprek met Saskia Tjepkema.
👉 https://lnkd.in/eXYn3RSNWil jij ook jouw vakmanschap als begeleider versterken? Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor het jaartraject 'Authentiek begeleiden van effectieve verandering' dat start in mei 2025. (in Geetbets, België)
Marc Van den Broeck, werkte op het departement 'leren en ontwikkelen' van een multinational toen hij deelnam aan de leergang: "Ik had reeds jarenlange ervaring in verschillende leidinggevende functies. Op dat moment gaf ik regelmatig workshops maar we ontwikkelden zelf weinig of geen opleidingen binnen onze organisatie. Ik wilde verder groeien en mijn competenties aanscherpen. In het jaartraject heb ik het vak echt geleerd, het was een enorme eye-opener. Het heeft me zelfs geïnspireerd om na de leergang als zelfstandig professional verder te gaan. Daar heb ik nog geen moment spijt van gehad! De leergang heeft voor mij de deur geopend om nog meer op zoek te gaan naar wie ik ben en hoe ik mijn eigen aanpak wil vormgeven.” Marc Van den Broeck (zelfstandig procesbegeleider, facilitator, coach – 2Reinvent)
👉 Onder begeleiding van K&S adviseurs Sofie Hendrikx en Kris Snick
👉 Meer informatie: https://lnkd.in/eF6pDm43In veilige teams voelen mensen zich vrij om hun ervaringen te delen – zowel positieve als negatieve. Daar heerst het gevoel dat je risico’s kunt nemen, vragen kunt stellen en fouten kunt toegeven zonder angst voor negatieve gevolgen.
Verhalen spelen een cruciale rol in het ontwikkelen van psychologische veiligheid. In teams waarin deze veiligheid hoog is, brengen teamleden verschillende perspectieven in die elkaar corrigeren, aanvullen of verdiepen. Er zijn meerdere verhalen en die mogen er op de een of andere manier allemaal zijn. In onveilige teams zie je andere patronen. Je ziet bijvoorbeeld dat er een of twee dominante verhalen zijn die niet worden bevraagd, wat leidt tot een eenzijdig perspectief. Je hoort vaak verhalen van angst en onmacht. Negatieve, eenzijdige verhalen kunnen teams of mensen gevangen houden in een bepaalde rol.
Hoe kun je als team werken aan het ophalen en onderzoeken van deze verhalen? Hoe blijf je nieuwsgierig naar ieders verhaal en creëer je meer psychologische veiligheid?
Lees meer in de blog "Van veenbrandjes naar vertrouwen" van Koen Weber.
👉 https://lnkd.in/gWtt6vCH
Wil je zelf de kracht van verhalen ervaren en ben je nieuwsgierig naar hoe je deze nog meer in kunt zetten voor (team)coaching en organisatieontwikkeling? Op 1 april start het leertraject 'Verhalen Veranderen. Beweging brengen in teams en organisaties'. Meer info: https://lnkd.in/d-gEStkc
#verhalenveranderen #psychologischeveiligheid #veiligheidinteamsIntervisie is een krachtige manier voor het ondersteunen van individueel leren. Mensen wisselen casuïstiek uit, reflecteren op hun eigen overtuigingen en aannames, komen tot andere inzichten door de ervaringen of opvattingen van hun collega’s.
Als ervaren intervisiebegeleider (en fan van de werkvorm) heeft Ton Ten Broeke ontdekt dat het eigenlijk veel meer op kan leveren. "Er gebeurt veel in die bijeenkomsten, en er zitten rode draden in de inzichten die mensen opdoen. Daar doen we niet altijd iets mee. Maar dat kan wel."
Lees verder hoe Ton intervisie ook inzet voor organisatie-ontwikkeling in de blog: https://lnkd.in/eiauV9EQ
#intervisie #organisatieontwikkelingEen nieuw jaar, nieuwe gesprekken – hoe zorg je ervoor dat die écht waardevol worden?
Gesprekken voeren we de hele dag door, van small talk bij de koffieautomaat tot intensieve voortgangsgesprekken. Maar een écht goed gesprek blijkt een vak apart.
In deze blog/vlog gaat Derk van der Pol in gesprek met Theo Visser. Ze staan stil bij de start van een goed gesprek: de incheckvraag. Want, met de juiste vraag aan het begin, leg je al snel de basis voor een rijk gesprek. Theo deelt tien vragen die zorgen voor een positieve flow.
👉 https://lnkd.in/eJkFvE8NSta je op een kantelpunt in je carrière en heb je zin om jouw vragen en twijfels om te zetten in een energiek en lerend proces? Meld je dan nu aan voor de voorjaarseditie van ‘Stap in je loopbaan’.
‘Stap in je loopbaan’ is een nieuw ontwikkeltraject, begeleid door Ilse Boersma en Marijke Boessenkool, dat helpt om meer zicht te krijgen op jouw ambities, persoonlijke waarden, talenten en kwaliteiten. Kenmerkend aan de methodiek van Stap in je loopbaan is dat het praktische handvatten biedt om overwegingen en twijfels om te zetten in actie.
Meedoen aan het traject duurt vier maanden. Aan het eind van het traject heb je helder in beeld:
✨ wat jouw persoonlijke werkwensen zijn;
✨ wat op dit moment bij jou en jouw leven past;
✨ én wat de eerste concrete stappen zijn om het loopbaanpad in te slaan dat je voor ogen hebt.
Hoe werken we? Leren doe je van en met elkaar. Bovendien is samen ontdekken een stuk leuker dan alleen: uitwisselen, inspiratie opdoen en je netwerk verbreden. We werken daarom drie keer met een kleine groep gelijkgestemden. Daarnaast zijn er individuele reflectie-opdrachten en is er 1-op-1 begeleiding.
Meer informatie?
👉 https://lnkd.in/eaCB8gGx
#loopbaan #loopbaanbegeleiding #loopbaantrajectWat kun je doen om leidinggevenden te helpen meer vertrouwd te raken met de voor jouw organisatie belangrijke leiderschapsprincipes? En hoe zorg je dat ze die als een kompas gebruiken om hun dagelijks handelen te sturen zonder dat het voorschrijvend wordt?
Met dit vraagstuk klopte een grote verzekeringsmaatschappij aan bij het K&S LAB, een plek binnen Kessels & Smit waar startende adviseurs zich bezighouden met nieuwe manieren van (online) leren en werken.
Er bestaan al eerste ideeën over de oplossing. ‘Laten we iets ontwerpen dat leidinggevenden op een toegankelijke, speelse wijze helpt om betekenis te geven aan de principes.’ Het idee van een leiderschapsspel is geboren.
In deze blog vertellen Niels Heetvelt, Rosa Helmantel en Valesca Tobias wat er komt kijken bij het ontwerpen van een leiderschapsspel en delen ze vier tips om zelf aan de slag te gaan met het ontwerpen van zo’n spel.
👉 https://lnkd.in/eCBA8E-zAls je samen naar hetzelfde kunstwerk kijkt, valt iedereen iets anders op. Die verschillende blikken kun je gebruiken om op nieuwe ideeën te komen. Dit ontdekten Suzanne Verdonschot, Jolien Meijer en Annemeijne De Groot-Burggraaf tijdens een bijeenkomst waarbij ze in kleine groepjes door een kartonnen kijkkadertje naar kunstwerken keken en hierover met elkaar in gesprek gingen.
Alle aanwezigen hadden een vraag uit hun werk bij zich die hen bezighield en de bedoeling was om daar een stap verder mee te komen. De bijeenkomst legde het eerste zaadje voor verder onderzoek naar kunst als taal.
"We wilden meer leren over de manier waarop werken met verschillende vormen van kunst, zoals kijken naar schilderijen, bijdraagt aan het verbreden van mensen hun perspectief. We wilden niet alleen weten óf een dergelijke kunst-interventie zou kunnen werken, maar we waren vooral nieuwsgierig naar hoe het werkt, onder welke omstandigheden en voor wie."
Tijdens drie verschillende bijeenkomsten experimenteerden ongeveer zeventig deelnemers met kunst. Ze bekeken en bespraken schilderijen, bespeelden muziekinstrumenten in een orkest of leerden waarnemen en tekenen van een kunstenaar. Ze evalueerden de werking van elk van deze drie interventies en in het artikel 'Kunst verbreedt de blik' komen de belangrijkste resultaten aan bod.
👉 https://lnkd.in/eE5iDcF4
"De ervaringen van de deelnemers laten zien dat kunst kan helpen om zaken op een nieuwe en verrassende manier te zien. Door met kunst bezig te zijn leren deelnemers hun aannames en gewoontes los te laten. Ongewone perspectieven verbreden mogelijk niet alleen de fysieke waarneming, maar brengen ook nieuwe ideeën en mogelijkheden in beeld."Volgende week start het Appreciative Inquiry Lerend Netwerk rondom de vraag hoe je sterke gemeenschappen bouwt. Je bent nog van harte welkom.
👉 https://lnkd.in/edsyXe5R
Overal om ons heen zien we steeds meer collectieven opkomen. Van buurtgenoten, van professionals… van mensen die op een of andere manier met elkaar verbonden zijn rond een vraagstuk of een opgave. Hoe maak je daar sterke groepen van? Waarin iedereen actief is? En die duurzaam zijn? Dat is een vraag waar je bij uitstek Appreciative Inquiry bij kunt gebruiken. Omdat je dan samen, al onderzoekend, aan de slag gaat.
Ook binnen organisaties zien we toegenomen aandacht voor het perspectief van ‘community’. Scholen, gemeentes, bedrijven, zorginstellingen, woningcorporaties, zelfs grote ondernemingen zijn niet alleen meer gebaat bij een bedrijfskundig en managerial perspectief. Het is net zo relevant om door de bril van ‘community’ te kijken: een organisatie is immers ook een groep mensen, die zich met elkaar inzet om een gezamenlijk doel te bereiken. Vanuit eigen verantwoordelijkheid, sterke relaties en een heldere, gedeelde visie. Een plek waar je thuishoort, die je inspireert en uitdaagt en waar je allemaal aan meebouwt.
Wij vinden het een waardevolle bril en een vraag die ons intrigeert: hoe kunnen we sterke communities bouwen? Binnen en buiten organisaties? Die veel aankunnen en tegelijk een plek zijn waar mensen kunnen floreren.
Heb jij een vraagstuk dat hieraan raakt? En wil je leren werken met Appreciative Inquiry? Je gereedschapskist vullen terwijl je al doende aan je eigen praktijkvraag werkt? Schrijf je dan nu nog in voor het Appreciative Inquiry Lerend Netwerk via: https://lnkd.in/edsyXe5R
Met oa begeleiders Luc Verheijen Arno Vansichen Saskia Tjepkema Griet Bouwen en Pieterjan van WijngaardenWij zoeken een financieel administratief medewerker voor 24 uur per week!
Heb jij zin in een veelzijdige functie in een omgeving waar ontwikkeling en samenwerking centraal staan? Bij Kessels & Smit, The Learning Company ondersteunen we leerprocessen en blijven we zelf ook continu groeien. Zelfstandigheid en een fijne werksfeer zijn voor ons belangrijke waarden.
Word jij onze nieuwe collega? Meer informatie vind je hier: https://lnkd.in/eNJCeE7B
#vacature #financieelmedewerker #administratieIedereen heeft talenten en vermogens èn valkuilen en eigenschappen die je in de weg zitten. Een schaduwkant, die gaat over beschermingsmechanismen en niet helpende gedachtenpatronen. Ooit ontstaan als helpende reactie op een situatie, maar langzamerhand zijn het laagjes geworden die je eerder tegenhouden om het leven te leiden dat je graag wilt.
Als het gaat om persoonlijke ontwikkeling is het vaak nodig om beide aan te kijken: waar ben je sterk in en krijg je energie van, en wat draag je bij je wat niet meer dienend is? Het lichte én het donkere.
In deze nieuwe blog 'Vanuit de schaduw naar het licht' deelt collega Sanne Netten haar ervaringen met de Cirkel van Acht als hulpmiddel daarbij.
👉 https://lnkd.in/eNk3b-GSDe vraag naar de effectiviteit van leerprogramma's wordt waarschijnlijk al gesteld zolang er gestructureerde leerprogramma's bestaan. Hoe weet je of een leerprogramma zijn doelstellingen haalt? Het is het gemakkelijkst om deze vraag achteraf te beantwoorden door de programma's te evalueren. Kun je beoordelen of een programma meer of minder effectief zal zijn door alleen maar naar de 'architectuur', het ontwerp, te kijken?
Deze zomer re-posten we enkele informatieve blogs, die nog steeds actueel en praktisch zijn. In deze eerder verschenen blog delen Arne Gillert en Frauke Schmid-Peter zes criteria voor effectieve leerarchitecturen. Waardoor je vooraf al de effectiviteit van een leerprogramma kunt beoordelen. Bepaalde beslissingen in het ontwerp van het leerprogramma vergroten de kans op effectiviteit, terwijl andere die kans juist verkleinen.
👉 Lees de hele blog: https://lnkd.in/exCs2szBVMN Media en auteurs Erik Deen en Mariel Rondeel hebben onlangs de vernieuwde versie van het boek 'Opleidingskunde, leren in het werk, rond het werk en voor het werk' uitgebracht. Het handboek voor opleidingsprofessionals speelt in op de ingrijpende veranderingen in de wereld van onderwijs en training.
Centraal in het boek staat de kunst van opleiden. “Er is een vraag binnen een organisatie. Hoe pak je dat aan en wat kun je dan aanbevelen of daarvoor ontwerpen?” vertelt Mariël. “De stappen in dat proces zijn allemaal nog steeds hetzelfde, maar de middelen die je tot je beschikking hebt zijn natuurlijk heel erg uitgebreid, met online werken en ChatGPT als meedenkkracht bijvoorbeeld.” Erik: “Mensen leren nu meer via het scherm. Vormen als online leren en e-learning bestonden al wel, maar die hebben echt een enorme vlucht gemaakt de afgelopen jaren.”
Het boek biedt frisse perspectieven en actuele strategieën die essentieel zijn voor de moderne opleidingskundige, vooral in een snel veranderende wereld. “We hebben het hele boek doorgenomen. Delen van het boek die in onze ogen gedateerd waren, hebben we eruit gehaald en vervangen door andere voorbeelden,” aldus Deen. Mariël: “De middelen waar klanten om roepen zijn meer fancy geworden.” E-learnings, webinars of VR-brillen: het zijn aantrekkelijke vormen, maar het blijft de kunst van de opleidingskundige om te ontdekken of die de beste oplossing bieden per vraag, vinden Deen en Rondeel. Dat is maatwerk, per opleidingsvraag.
Lees verder:
👉 https://lnkd.in/eZnERGja#06 - Mit Willy um die Welt.
Unser sechster Gast ist Hinrich Mercker, Coach, Führungskräfteberater, Buddhist und Weltverbesserer. Hinrich sinniert mit uns über seine Erkenntnisse, wenn er heute ein Flugzeug am Himmel sieht und über "Frühling hinter Glas". Über Führung und Selbstverantwortung und darüber, die eigene Angst wahrzunehmen und nicht so schnell mit positiver Psychologie darüber "hinwegzuschwubbeln". Im Gespräch mit Roberto Isberner und Marc Dechmann. Ein Gespräch unter Freunden.
#DasNeueNormalPodcast
#Zukunft
#Arbeit
#Gesellschaft
#NewWork
#kesselssmitWir haben gegründet… ... es gibt jetzt unsere „Community of Practice TALENT“. Wir freuen uns an unseren Mit-Initiatorinnen @Julia Stolberg und @Nadine Reimann.
Die nächste Runde der virtuellen Talentfrühstücke startet am 19. Mai 2020. #communityofpracticetalent #kesselssmit #talent #lernen #flowMaak werk van je eigen energie en gezondheid (en die van je organisatie)! Onze @_kopman_ toolbox helpt je om bewust te worden van de manier waarop je omgaat met je energie. En je leert wat je kan doen om het anders aan te pakken! Bestel ze nu nog voor onder de 🎄 https://www.kessels-smit.be/nl/nieuw-toolbox-word-een-kopman #kesselssmit
Veel mensen ondervinden problemen om voldoende energie te voelen voor de uitdagingen die het leven en het werk bieden. Meestal wordt er enkel aan energie gewerkt vanuit de psychosociale invalshoek. Onze visie is dat dit soort vraagstukken een integrale aanpak nodig hebben die grondiger is en verder gaat.
Optimaal welzijn ontstaat wanneer er voldoende energie is op mentaal, fysiek, relationeel en existentieel niveau. Met het Kopmanwiel als kader werken we aan energie en gezondheid in organisaties. Zo bouwen we samen aan gezonde plekken voor florerende mensen.
Lees meer in het nieuwe artikel van @pierrebiscuit op onze website (link in bio). #kesselssmit #welzijn #gezondeorganisaties #kopman #kopmanwiel #energie #energieverdeling #gezondheidHoe ziet ons huis er uit in de toekomst? En kunnen we dat beeld creëren met de hele organisatie én stakeholders? Heerlijke ontwerpvraag van een mooie organisatie. #villaverbeelding #kesselssmit #cultuurinlimburg
#kesselssmit belgium #sweet16. What a gift to travel with our team to this magical Lefkas island guided by two wise guides.
Picturecredits @lucverheijen
#lefkas #teamwork #teamuilding #retreatEven more beautifull than yesterday #morningrituals #nofilterneeded #kesselssmit
Wil je krachtige leerprocessen vormgeven en begeleiden? In januari 2020 start het leertraject ‘Faciliteren als persoonlijk vakmanschap’ onder begeleiding van collega’s Kris Snick en Sofie Hendrikx. Kijk voor meer info op de website van de FCE www.corporate-education.com #faciliteren #fce #kesselssmit
Hoe begeleid ik mensen die zorgen voor een ziek kind en die worstelen met hun loopbaan? #loopbaanbegeleiding #kesselssmit #alwayslearning
Klaar voor een leerrijke intervisie sessie met onze loopbaanbegeleiders #kesselssmit #loopbaanbegeleiding
~ welk nieuws wil je delen? ~
Samen met collega’s op onze jaarlijkse werkdagen. Overleggen, samen werken en genieten van dit uitzicht. En vieren dat onze waanzinnige nieuwe website is er. Check it out. #kesselssmitHoe aandachtig leef jij? Verken het samen met mij in The Body Talks, zeven dagen lichaamsaandacht, in verbinding met de natuur en de seizoenen. #lichaamsbewustzijn #embodiement #kesselssmit
Powered by
- Filters: