Kassandra Driezen
Alles is er, dus alles mag er zijn
Als biologe ben ik gebiologeerd door mensen en menselijke interacties. We maken allen onlosmakend deel uit van een groter geheel dat bestaat uit een aaneenschakeling van systemen. Doorheen de jaren ondervond ik dat zich overal vergelijkbare bewegingen voordoen, of het nu een ecosysteem of een organisatie of "het systeem mens" is waarop je je aandacht richt.
Vanuit mijn eigen natuurlijke nieuwsgierigheid bewoog ik me professioneel in verschillende rollen en sectoren, veelal met een maatschappelijke relevantie. Ik schreef mee beleidsteksten, hervormde organisaties - soms from scratch, soms vanuit wat er al was -, was drijvende motor als manager en directeur, en kreeg daarbij enkele acute crisissituaties voorgeschoteld. Het zorgde voor een jarenlange ervaring en deskundigheid vanuit de praktijk wat beleid, management en leidinggeven betreft. Ik heb met mijn voeten in de heerlijke modder gestaan!
Als verbinder in hart en nieren werd ik door mijn eigen (toen nog heel jonge) ambitieuze en rationele aard uitgedaagd om op zoek te gaan in mezelf. Vanuit persoonlijke levenslessen en onderzoek kwam ik tot het inzicht dat de sleutel onder meer ligt in het verbinden van brein en lijf; het denken, voelen en doen; hoofd én hart. Want, wanneer alles er mag zijn ontstaat er een magische flow én een diepe rust! Een gebalanceerde golfbeweging. En van daaruit wordt verbinden met jezelf, een ander, een systeem, zoveel makkelijker.
Als danseres had ik dat eigenlijk al kunnen weten.
Wanneer ik met mensen, teams en/of organisaties aan de slag ga, dan zal ik openheid en ruimte voor kwetsbaarheid creëren. Ruimte voor het gesprek dat de dingen benoemt en dat ertoe doet. Samen ervaren dat het ook anders kan, om zo, en vanuit soms schijnbaar onverzoenbare tegenstellingen, de common ground te vinden. We laten zien wat wél werkt. Herkaderen en het waarom benoemen, brengt het vertrouwen om (weer) aan de slag te gaan, om beslissingen te durven nemen. Ik zal mensen meenemen op een manier dat er goesting en ruimte gevoeld wordt om te durven experimenteren.
Vanuit mijn levensverhaal en ervaring ga ik graag met je op pad in het vinden van verbinding met jezelf, een ander, een doel, een rol, … Je mag je daarbij aan een ontmoeting met een portie gezond boerenverstand verwachten!
Een meisje
Ze wacht.
Nee, denkt ze, ik wacht niet,
ik dans.
Ze danst,
ze danst met lange, ranke passen,
langzaam en aandachtig,
ze houdt haar ogen dicht,
ze danst door deuren en door ramen
en door lange lankmoedige dagen-
hout, glas en uren vallen in splinters rond haar neer-
en telkens als ze niet meer kan
en bijna, bijna valt,
denk ze: Ik?
ik val niet, ik dans.
Toon Tellegen
News and blogs
-
23-04-2024 / Blog / Door Kassandra DriezenAls interim manager sta je vaak voor de uitdagende taak om binnen een beperkte tijdspanne een team te leiden, problemen op te lossen en resultaten te behalen. Maar wat als je dieper gaat en niet alleen de rol van leider opneemt, maar vooral die van teamcoach? K&S-adviseur Kassandra Driezen ging 3 maanden aan de slag als interim manager in afwachting van een nieuwe leidinggevende. Ze vertelt je in dit interview hoe zo’n interim rol met focus op gedeeld leiderschap leidt tot zelfredzame en succesvolle teams.
-
12-02-2024 / Blog / Door Eva D'Hondt, Kassandra Driezen, Nele Van Den Broeck
Veranderingen vragen tijd. Tijd voor een ritueel.
Een fusie, herstructureringen, een nieuwe CEO, besparingen, een verhuizing … Veranderingen in organisaties gaan vaak hand in hand met onzekerheid en stress. Hoe ga je dan om met de emotionele impact op werknemers? Maken we daar voldoende tijd en ruimte voor? En hoe doe je dat dan? K&S-adviseurs Kassandra Driezen en Nele Van den Broeck ontwierpen een ritueeldag voor de nieuwe sociale woonmaatschappij Kanvaz. Na een grote fusie van 6 sociale organisaties was er nood aan verbondenheid en ruimte om even stil te staan. Aan de hand van dit praktijkvoorbeeld onthullen ze de 3 essentiële ingrediënten voor een geslaagd ritueel. -
10-10-2023 / Blog / Door Kassandra Driezen
Wanneer het anders altijd zo sterke innerlijke kompas het (even?) niet meer weet
Mijn innerlijk kompas is altijd heel sterk geweest. Weten wat je wil, waar je naartoe wil, waarvoor je staat. Na mijn studie biologie werd voor mij duidelijk welke professionele richting ik echt uit wilde. Coach en adviseur, een procesbegeleider voor organisaties, teams en individuen. Heel mijn professioneel pad bewoog zich daarnaartoe, met geduld, ondertussen bakken vol ervaring opdoend. Ervan genietend, tegelijkertijd uitkijkend naar het moment van de overstap, het zelfstandige worden. En op het moment dat ik daar aankom, is er… stilte… geen beweging, geen flow, geen (zichtbaar) pad…
Let's meet
Benieuwd naar wat Kessels & Smit voor uw organisatie kan betekenen?
Bel of mail